Vremea azi, 4 februarie. ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Până când este în vigoare avertizarea meteo

Se anunță un weekend cu vreme de iarnă, astfel că nu vor lipsi precipitațiile sub formă de ninsoare. Cum va fi vremea sâmbătă, 4 februarie 2023 și unde este cod galben de ninsori?

La final de săptămână, meteorologii anunță în continuare precipitații sub formă de ninsoare, dar și o răcire a vremii, în special în cursul zilei de duminică. Iată cum va fi vremea pe 4 februarie 2023 în București și în țară.

Vremea sâmbătă, 4 februarie 2023. Prognoza meteo ANM la nivelul întregii țări

Pentru ziua de sâmbătă, 4 februarie 2023, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță precipitații în cea mai mare parte a țării.

Astfel, sunt anunțate ninsori în toate regiunile, excepție făcând Oltenia și zona joasă de relief din Banat, unde vor fi ploi și lapoviță sâmbătă.
Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, dar și un cod galben de ninsori și vânt puternic. Informarea meteo este valabilă în intervalul 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18 și vizează întreaga țara. Sunt anunțate ninsori și intensificări ale vântului.

Cantități însemnate de apă vor fi în special în zonele montane. Vântul va sufla cu putere în mai toate regiunile, astfel că va atinge viteze de 50…60 km/h, iar la munte, la rafală va sufla cu 65…75 km/h.

Codul galben de ninsori și viscol este valabil pentru zona montană în perioada 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18. Vor fi ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu viteze de până la 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h.

Vântul puternic va viscoli zăpada și va scădea vizibilitatea.
Dacă în cursul zilei de sâmbătă maximele vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, în noaptea de sâmbătă spre duminică vremea se va răci, astfel că minimele vor deveni negative.

Vremea în București sâmbătă, 4 februarie 2023

La București, ziua de sâmbătă aduce vreme schimbătoare, cu ninsori și vânt slab până la moderat. Maxima din timpul zilei va fi cuprinsă între 6 și 8 grade, în timp ce minima se va încadra între -2 și 0 grade. Noaptea va mai continua să ningă, însă nu vor fi precipitații însemnate cantitativ.

Vremea în Brașov sâmbătă, 4 februarie 2023

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii anunță vreme mohorâtă la Brașov. Cerul va fi acoperit de nori și va mai ninge pe timpul zilei, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Noaptea de sâmbătă spre duminică aduce o răcire a vremii, minima coborând până la -7 grade. Pe timpul nopții va mai ninge și se poate depune strat nou de zăpadă.

Vremea în Constanța sâmbătă, 4 februarie 2023

La malul mării nu sunt anunțate ninsori sâmbătă, însă vremea va fi în general închisă, cerul fiind acoperit de nori. Se va înregistra o maximă de 3 grade. După lăsarea serii, vântul va sufla cu putere, vor mai fi fulguieli, iar vremea se va răci, înregistrându-se o minimă de -2 grade.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *