Vine frigul extrem peste țara nostră. Prognoza meteo actualizată

Iarna şi-a intrat în drepturi. Este frig extrem în România. Noaptea trecută a fost cea mai geroasă din acest an cu o minimă de -22.5 grade Celsius, iar meteorologii nu vin cu vești bune. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

Vine frigul in Romania
„Într-adevăr, următoarele nopți și dimineți vor fi unele geroase, având în vedere regimul de temperaturi mai coborât, estimat până la 21-22 de grade, deja în zonele depresionare, dar în zona montană.

Cu siguranță acestea vor fi valori mai mari din perspectiva regimului de temperaturi, adică spre -23 posibil de grade. De altfel, și la această oră înregistrăm la vârful Omu minus 19 grade cel mai cald în Oltenia 1-2 grade Celsius.

Nu în ultimul rând, discutăm de persistența valului de frig ce caracterizează practic nopțile și diminețile geroase din următoarele zile.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România, în weekend

La scara întregii țări vorbim de temperaturi maxime care se pot încadra între, în general, între -5 până la cel mult 6-7 grade Celsius până la sfârșitul acestei săptămâni în timp ce minimele, așa cum menționam până sâmbătă dimineață vor fi unele foarte coborâte, spre -21 în depresiuni.

De duminică să observăm valori de temperaturi în creștere atât la nivelul maximelor diurne, pentru că este posibil să consemnăm deja în regiunile din partea de sud-sud-vest a țării valori de 7 până la 8-9 grade Celsius și chiar și la nivelul minimelor, acesta vor fi unele mai ridicate, spre chiar 0 grade în zona litoralului.

Așadar, valul de frig este în de interes în următoarele zile și actualizarea estimărilor indică și probabilitatea ca începând din a 2-a jumătate a lunii februarie să vorbim de temperaturi în creștere, în medie și un deficit de precipitații”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *