Prognoza meteo pentru luna FEBRUARIE 2023: “Răcirea va fi una semnificativă”

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru luna februarie 2023. Vremea se va răci tot mai mult în perioada care urmează, așa cum a dezvăluit directorul ANM Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în luna februarie 2023

În zilele care urmează vom avea parte de temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul

Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

“Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius”, a mai spus ea.

Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

Până mâine (miercuri/ 1 februarie – n.red.) trebuie să menționăm avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează zona montană, acolo unde intensificările sunt unele susținute, cu viteze la

rafală mai mari de 80-90 de kilometri, iar în zonele mai joase de relief vorbim de 50-55 de kilometri pe oră și în condițiile în care avem și temperaturi mai coborâte și pe parcursul nopților senzația de rece este una semnificativă.

Horosocop februarie 2023 – Gemenii renasc ușor, iar berbecii se reinventează
Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii, a mai spus directorul ANM.

Din a doua parte a lunii februarie ne așteptăm cel mult să înregistrăm la nivel local, mai ales în partea de sud şi sud-vest, temperaturi ușor peste normă.

“Iată că și ultima lună de iarnă va fi caracterizată prin aceeași alternanță de perioade mai reci, dar cu siguranță și zile mai călduroase”, a mai spus Elena Mateescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *