MApN: Informațiile despre o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă

Ministerul Apararii Nationale din România a anunțat, vineri dimineața, că nu se confirmă informațiile despre o rachetă rusească care ar fi survolat spațiul aerian al țării noastre.

“Informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă”, au transmis reprezentanții MapN.

MApN: Racheta a fost cel mai aproape de România la 35 de kilometri
Ministerul Apărării din România a transmis, la solicitarea Europei Libere, că „informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă”.

MApN a precizat ulterior, într-un comunicat de presă, că „cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță”.

Ministerul mai spune că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat racheta lansată de Rusia din apropierea Peninsulei Crimeea, aceasta a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, dar „a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României”.

MApN subliniază că au fost aplicate toate procedurile standard, iar două avioane MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, aflate într-un zbor de exercițiu, au fost au fost „redirecționate pentru a suplimenta opțiunile de reacție”.

„După aproximativ două minute situația a fost clarificată, iar cele două aeronave și-au reluat misiunea inițială”, precizează Ministerul Apărării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *