Doliu uriaş! A fost găsit fără suflare. Este informația tristă a serii. Soția sa e devastată

Tragedie de nedescris în Turcia, unde mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurelor de luni, 6 februarie, şi a valului de clădiri prăbuşite. Printre aceştia, se numără şi un fotbalist cunoscut din această ţară. Însuşi marele Hakan Şükür a deplâns moartea subită a tânărului sportiv.

Este doliu în lumea sportului! Cutremurul devastator care a răpit atâtea vieţi în Turcia a făcut şi o victimă în rândul fotbaliştilor cunoscuţi de acolo.

Un tânăr fotbalist în vârstă de 28 de ani, portar la echipa turcă Yeni Malatyaspor, a pierit după ce blocul în care se afla s-a prăbuşit

Este vorba despre Ahmet Eyüp Türkaslan, în vârstă de 28 de ani, unul dintre portarii echipei Yeni Malatyaspor.

Fostul jucător a fost antrenat chiar de Marius Şumudică sezonul trecut. El se afla într-un bloc care s-a prăbuşit, luni dimineaţă, imediat după primul seism devastator, de 7,8 grade, care a făcut prăpăd în Turcia.

Kubra, soţia portarului, a fost salvată astăzi dintre dărâmături, însă tânărul fotbalist nu a supravieţuit prăbuşirii blocului.

„Vă rog, ajutați-mă! E sub dărâmături de 30 de ore. Nu văd niciun utilaj aici, nimeni nu poate fi scos de acolo”, plângea soţia sportivului, într-un clip postat pe reţelele de socializare.

Celebrul fost internaţional turc Hakan Şükür, în prezent exilat în SUA după un conflict cu preşedintele Erdogan, a anunţat primul decesul lui Ahmet Eyüp Türkaslan.

„Oh, dragul meu frate! Ahmet Eyüp, portarul Malatyei, a murit sub dărâmături. Dumnezeu să aibă milă de el! Mă doare când moare orice compatriot. Îmi pare atât de rău”, a scris pe Twitter fostul coleg al lui Hagi şi Gică Popescu de la Galatasaray.

Au sperat până în ultima clipă că-l vor găsi în viaţă

Oficialii clubului Yeni Malatyaspor au negat imediat informaţiile, precizând că portarul este şi acum căutat de salvatori, notează GSP.

„Se aude o voce de sub dărâmaturi, salvatorii cred că este a lui Ahmet Eyüp. A fost făcută o gaură, un picior e vizibil. Continuă căutările. Dumnezeu să ne ajute. Rezistă, Eyüp!”, a transmis şi unul dintre jucătorii echipei, atacantul Cengizhan Akgün.
Totuşi, norocul nu le-a surâs, iar antrenorul Yilmaz Vural a anunţat, marţi seară: „Ahmet al nostru s-a stins. I-au găsit corpul fără suflare. Din nefericire, s-a dus”.

În urmă cu doar câteva ore, antrenorul recunoştea în lacrimi că cei mai mulţi fotbalişti plecaseră din Malatya, pentru că primiseră două zile libere.

„Le-am dat două zile libere după partida cu Rize, cei mai mulți băieți au plecat din Malatya. Nu și Ahmet, el a rămas. Sunt devastat”, spunea Yilmaz Vural pentru jurnaliştii de la Sabah.

Un mesaj oficial a venit şi pe pagina de Twitter a echipei de fotbal turce: „Portarul nostru, Ahmet Eyüp Türkaslan, și-a pierdut viața sub dărâmături. Odihnește-te în pace. Nu vom uita o persoană minunată.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *