Semnele infarctului miocardic. Nu ignora dacă simți asta!

Infarctul este cea mai răspândită afecțiune a momentului, care apare mai ales la persoanele vârstnice. Organismul ne avertizează în mai multe situații și ne pregătește de ce va urma, dar contează să știm să îi ascultăm semnalele. Vezi care sunt simptomele care anunță că urmează să facem un infarct miocardic

Semne că vei face infarct
Infarctul este una dintre cele mai grave și răspândite afecțiuni ale momentului. Potrivit specialiștilor, există câteva simptome care pot prevesti un infarct chiar și cu o lună înainte ca atacul de cord să aibă loc. Aceste sfaturi ne pot ajuta să evităm astfel de situații dificile.

De cele mai multe ori, infarctul miocardic nu se instalează brusc, ci dă din timp semnale. Uneori este și cât se poate de discret și nu îl poți simți dinainte, dar este bine să știm care pot fi unele dintre semne.

Durerea retrosternală, în spatele sternului, este una dintre cele mai răspândite simptome. Medicii spun că durerea în piept poate apărea atât după o perioadă de efort, dar și când pur și simplu stăm, ceea ce ar trebui să ne dea de gândit.

Un alt semn extrem de important este oboseala excesivă. Atunci când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puţin sânge decât este nevoie. Astfel, inima muncește mai mult decât poate și vom simți o stare de oboseală, incapacitatea de a efectua acțiuni, respirație îngreunată.

Simptomele unui infarct
Un alt semn că urmează să se întâmple ceva rău este durerea extrem de puternică în gât, până în maxilar şi chiar în ureche sau în mâna stângă, cu afectarea mai acută a ultimelor două degete. Această durere este însoțită, de cele mai multe ori, și de transpirație excesivă.

Și tulburările de somn, însoțite de anxietate trag un semnal de alarmă. Organismul nostru devine mai moale, se comportă diferit față de cum o face de obicei.
Medicii spun că astfel de simptome sunt puse, de cele mai multe ori, pe seama unei răceli, când de fapt anunță o afecțiune gravă.

Nu trebuie să ignorăm niciun semn pe care ni-l oferă organismul, ci să mergem la medic imediat ce simțim că ceva nu este în regulă cu noi. Nu trebuie să căutăm explicații pe internet și tratamente, ci tot ce contează este recomandarea unui specialist.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *