Se schimbă WhatsApp! Miliarde de utilizatori vor fi afectați puternic

Vești de ultima oră pentru toți utilizatorii aplicației WhatsApp. Se pare că se pregătesc schimbări majore care vor afecta pe toată lumea. Modificările vor fi lansate și testate mai întâi în aplicația beta, înainte de a deveni parte a aplicației principale.

Cum se schimbă aplicația Whatsapp

Deținută de Meta, aplicația de mesagerie are aproximativ 30 de milioane de utilizatori în Marea Britanie și 2 miliarde în întreaga lume.

Modificările sunt de obicei previzualizate în versiunea beta a aplicației, înainte de a deveni disponibile pe scară largă. Este posibil să dureze chiar câteva luni până ce schimbările vor fi implementate, însă se știe că acestea ar putea include noi completări interesante, precum o funcție a camerei care permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul video la cel de cameră.

Experții de la WABetaInfo au analizat viitoarele schimbări.

Comandă rapidă pentru blocarea contactelor

Blocarea contactelor nedorite va fi mai rapidă și mai ușoară decât înainte cu o nouă comandă rapidă care va fi listată în opțiunea de chat din lista unui utilizator.

Blocarea mai multor utilizatori simultan nu va fi încă o opțiune, dar este posibil ca aceasta să fie disponibilă într-o actualizare viitoare a aplicației. Credem că această funcție va fi foarte utilă, mai ales dacă primești multe mesaje de la persoane pe care nu le cunoști sau cu care nu vrei să vorbești, astfel încât să le poți bloca rapid deschizând opțiunile de chat”, scrie WABetaInfo.

Detectează textul în imagini

Detectarea textului în imagini va fi o funcție utilă pentru utilizatorii WhatsApp în viitor și este deja disponibilă în versiunea beta a aplicației.

“Este ușor de descoperit dacă funcția este deja disponibilă în versiunea beta: este suficient să deschideți o imagine care conține text și să verificați prezența butonului de detectare a textului. Dacă butonul este vizibil, puteți începe să extrageți textul din imagini în cadrul conversațiilor”, au adăugat cei de la WABetaInfo. Software-ul va fi disponibil doar pentru utilizatorii de iOS 16, însă va fi indisponibil versiunilor anterioare. Mutarea conversațiilor de pe un telefon pe altul

WhatsApp le permite utilizatorilor Android să își mute istoricul de chat de pe un dispozitiv pe altul.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii nu trebuie să folosească Google Drive pentru a-și recupera conversațiile atunci când trec pe un dispozitiv nou.

Modificarea este încă în curs de dezvoltare și nu este clar când va fi lansată pentru utilizatorii Android, dar poate fi pe o versiune beta a aplicației în viitorul apropiat.

Redirecționarea conținut media cu legendă

În prezent, atunci când utilizatorii trimit o imagine sau un videoclip WhatsApp către familia sau prietenii lor, acest lucru se face fără o legendă.

De asemenea, trebuie trimis un mesaj suplimentar greoi dacă un utilizator dorește să explice de ce mesajul a fost redirecționat.

Într-o nouă caracteristică, utilizatorii ar putea să păstreze legenda originală a oricărui mesaj pe care îl transmit sau să aibă opțiunea de a-l elimina.

”WhatsApp introduce o alertă care informează utilizatorii despre capacitatea de a redirecționa imagini, videoclipuri, GIF-uri și documente, cu subtitrări: este lansată pentru persoanele care instalează cea mai recentă actualizare a aplicației”, scrie WABetaInfo.

Opțiunea va fi disponibilă în versiunea beta, iar aplicația introduce, de asemenea, o alertă pentru a informa utilizatorii despre această funcție.

Modul cameră WhatsApp

WhatsApp le va permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul cameră la cel video. În prezent, utilizatorii trebuie să țină apăsat butonul camerei pentru a înregistra un video, dar această nouă funcție va face ca funcția de cameră să fie mai asemănătoare cu cea principală utilizată pe dispozitivele iOS.

Aceasta schimbare nu este disponibilă pe versiunile beta ale aplicației, deoarece este încă în curs de dezvoltare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *