O nouă meserie, la mare căutare în țară și străinătate. Salariile depășesc 1.000 de euro în România

Tehnologia este un domeniu în continuă schimbare, iar cererea de specialiști este foarte mare. România se confruntă cu o criză de personal, iar companiile sunt dispuse să plătească salarii mari pentru un candidat bine pregătit.

România duce o lipsă acută de specialiști în anumite domenii, astfel că unele meserii sunt extrem de căutate. Una dintre ele este cea de inginer mecanic proiectant. Salariile sunt între 900 şi 1.300 de euro net pe lună.

„Tehnologia este într-un proces accelerat de dezvoltare, iar rolul inginerilor este esenţial pentru ca firmele să ţină pasul cu evoluţiile din domeniu. În prezent, la nivel naţional există o cerere mare de ingineri proiectanţi în domeniul mecanic. Vedem de asemenea că şi în străinătate trendul este același pentru inginerii proiectanţi, pentru industrii precum cea aerospaţială, auto şi robotică. Având în vedere cererea crescută, oferta salarială medie ajunge la 1.300 de euro”, spune Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Multe posturi vacante

Pe lângă salariu, angajații care ocupă un astfel de post, beneficiază și de bonusuri cum ar fi: bonuri de masă, bonus în funcţie de performanţă, asigurări medicale private, dar și cursuri de specializare plătite de angajator.

În acest moment, în România sunt disponibile 808 posturi doar pe platforma BestJobs. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Târgovişte, Braşov, Timişoara, potrivit zf.ro.Salarii mari în agricultură

Și agricultura se confruntă cu o criză acută de personal calificat. Chiar dacă fermele au utilaje moderne, nu are cine să le manevreze. Mulți dintre cei cu experiență aleg să lucreze în străinătate. În România sunt zeci de școli de profil, dar se pare că nu prea vin urmă specialiști tineri. Cea mai căutată meserie la această oră este cea de tractorist.

Potrivit estimărilor trimise de asociațiile agricole într-un memoriu către Ministerul Agriculturii, în România este nevoie de cel puțin 300-400 de tractoriști.

Salariile oferite sunt uriașe pentru România, dar chiar și așa forța de muncă lipsește. Un tractorist care cunoaște ultimele tehnologii poate câștiga și 14.000 de lei pe lună. Cei care manevrează combine agricole performante pot câștiga până la 10.000 de lei pe lună. Jobul este totuși unul sezonier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *