De luni, autoritățile distribuie declarațiile pe propria răspundere care trebuie completate pentru a primi cardurile de energie în valoare de 1.400 de lei de la Guvern. Aproximativ 500.000 de persoane sunt vizate. Cine urmează să le primească, mai exact?

Cu ajutorul cardurilor de energie se pot plăti facturile (total sau parțial) la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. De asemenea, cu ajutorul acestora se pot plăti facturile curente sau restante doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Începând de luni, autoritățile încep să distribuie declarațiile pe proprie răspundere, care trebuie completate de cei care vor să beneficieze de ajutorul dat de Guvern. În total aproximativ 500.000 de persoane vor primi aceste declarații.

Persoanele eligibile, adică cei cu un venit mai mic de 2.000 de lei, trebuie să completeze aceste declarații doar dacă au pe card un alt domiciliu decât cel real. De asemenea, cei care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari vor trebui să le completeze.

Nu în ultimul rând, aceste declarații trebuie completate de cei care locuiesc la satele unde nu există nomenclator stradal. Această modificare a fost anunțată de autorități miercuri, prin ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Prima problemă şi prima măsură reglementată este cea privitoare la beneficiarii care au domiciliu fără nomenclator stradal, la sate, mai ales în zona rurală, unde încă nu s-au elaborat nomenclatoarele stradale. Aici este posibil ca beneficiarii noştri să figureze toţi la o singură adresă”, a transmis Marcel Boloş.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *