Alertă ANM. Intensificări ale vântului și cantități importante de precipitații

Potrivit ANM, în zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-estul țării, iar în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte. De săptămâna viitoare, în București, temperaturile vor continua să scadă.

Alertele meteo continuă și astăzi. Sunt active două coduri, a fost anunțat un cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului și un cod galben de intensificări ale vântului și cantități importante de precipitații. În Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100…110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Avertizarea este valabilă pentru intervalul: 18 ianuarie, ora 23:00 – 19 ianuarie, ora 18:00. La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100…110 km/h și va fi viscol, iar

vizibilitatea redusă. În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte.”, scrie ANM.

De asemenea, meteorologii au mai anunțat și un Cod galben de intensificări ale vântului și cantități importante de precipitații. Pe raza județelor Mehedinți,

Gorj, Vâlcea și Argeș temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații mixte și se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 18 ianuarie, ora 14:00 – 19 ianuarie, ora 18:00.

Vremea, extrem de caldă joi
Vremea în București se menține extrem de caldă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 7-9 grade. Vântul ca sufla în general slab, cu unele intensificări pe timpul nopții.

Valorile termice, deși în scădere în vest și în nord, se vor menține semnificativ mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade.

În jumătatea de vest, cerul va avea înnorări, va ploua pe arii extinse și local se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vor fi îndeosebi averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

La altitudini mari la munte se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, cu precădere în prima parte a intervalului, pe crestele montane și pe alocuri în celelalte zone, în special în sud-est.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *