A murit unul dintre marii actorii ai României. S-a stins pe neașteptate

Încă un actor de mare valoare ne părăsește! Este o veste tristă astăzi pentru românii care l-au iubit și l-au urmărit. S-a stins încă o legendă, o mare valoare: îndrăgitul actor Mihai Bica, fostul director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, a încetat din viață la vârsta de 59 de ani.

A murit actorul Mihai Bica

Anunțul trist a fost făcut pe rețelele de socializare de către scriitorul Laurențiu Ciprian Tudor.

„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la „Cafeneaua literară” din Sibiu.”, a anunțat scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor, pe pagina sa de Facebook.

Mesajele de condoleanțe nu au încetat să curgă: „Conducerea și întreg colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își exprimă profundul regret la trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Un talent desăvârșit și o voce unică, Mihai Bica a colaborat cu Teatrul GONG Sibiu, în 2016, la spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia Alinei Hiristea. Veșnică pomenire! Condoleanțe familiei!”, a transmis Teatrul GONG Sibiu.

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. A fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.

Ultimii ani din carieră i-a petrecut la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov, unde era angajat din anul 2002.

Spectacole în care a jucat actorul Mihai Bica:

Fanteziile sexuale ale soţului meu aproape că m-au înnebunit

Un bilet spre fericire

Moartea accidentală a unui anarhist

Prins în plasă

Mincinosul

Cu sufletul nu-i de glumit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *