Zeci de migranți sunt dispăruți

Zeci de migranți sunt dispăruți – O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare în Marea Egee, după ce o ambarcațiune care transporta până la 50 de migranți a început să ia apă. Paza de coastă a reușit să salveze 12 migranți care se aflau la bordul unei nave mai mici.

Paza de coastă greacă a declarat miercuri că caută zeci de migranți în Marea Egee, după ce 12 persoane au fost salvate peste noapte.

Migranții caută în mod regulat să ajungă în Grecia continentală de pe coasta turcă a Mării Egee , mulți cu vase care nu sunt în stare buna de navigație.

Zeci de migranți sunt dispăruți
Zeci de migranți sunt dispăruți

Ce a spus paza de coastă? Zeci de migranți sunt dispăruți

Autoritățile au spus că o operațiune a început după ce paza de coastă a primit informații că o navă care transporta migranți a început să ia apă la sud de insula Folegandros.

Se crede că barca ar fi suferit o defecțiune a motorului.

Un oficial al pazei de coastă a spus că salvatorii au găsit 12 persoane, majoritatea irakieni, într-o ambarcațiune auxiliară mai mică, dar restul încă lipseau. Doar doi dintre migranții salvați purtau veste de salvare.

„Cei 12 migranți, în mare parte irakieni… au fost duși la Santorini. Sunt sănătoși”, a spus oficialul. Potrivit celor salvați, pe nava originală se aflau între 30 și 50 de persoane.

Un purtător de cuvânt al pazei de coastă a declarat televiziunii de stat ERT că colegii presupun că cel mai rău caz de 50 de persoane ar fi fost la bord.

Patru nave de pază de coastă, două elicoptere militare și un avion de transport C-130 ar fi participat la căutare, precum și o serie de nave care trec și nave private mai mici.

Grecia este o destinație inițială pe ruta către Uniunea Europeană pentru mulți solicitanți de azil și migranți care sosesc din Turcia.

Cu toate acestea, Folegandros, una dintre Insulele Ciclade de Sud, nu se află pe o rută obișnuită pentru traficanții de migranți.

Sosirile au scăzut brusc din 2016, după ce UE și Ankara au convenit asupra unui acord pentru a împiedica migranții să facă traversarea potențial periculoasă.

Majoritatea încearcă să traverseze în nave, dar – cu patrule regulate și rapoarte de respingeri ilegale și deportări sumare înapoi în Turcia – mulți încearcă și rute mai lungi pe nave mai mari și adesea mai vechi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *