Tensiuni cu Ucraina Explozia NATO

Tensiuni cu Ucraina Explozia NATO

Tensiuni cu Ucraina Explozia NATO Vladimir Putin a participat joi la conferința sa anuală de presă maratonă, răspunzând întrebări cu privire la bilanțul devastator pe care pandemia de COVID a avut-o asupra țării și asupra formării armatei din apropierea Ucrainei.

1. Tensiuni cu Ucraina: „Mișcarea ulterioară a NATO către est este inacceptabilă”

Întrebat de ce garanții are nevoie Rusia pentru a exclude categoric o invazie a Ucrainei, Putin a subliniat că Moscova „a arătat clar că orice altă mișcare NATO către est este inacceptabilă”.

Potrivit informațiilor americane, până la 90.000 de soldați și echipamente militare ruse sunt în prezent desfășurate în apropierea graniței cu Ucraina.

Kremlinul neagă orice bellicism, acuzând americanii și aliații lor că amenință Moscova cu sprijinul politico-militar pentru Kiev și forțele sale din Marea Neagră.

Putin a adresat săptămâna trecută cereri aliaților NATO de a reduce tensiunile, care includ încetarea sprijinului militar al NATO și al Washingtonului pentru Ucraina, interzicerea oricărei extinderi a Alianței Atlantice și încetarea tuturor activităților militare occidentale în apropierea Rusiei.

 

2. Putin îi îndeamnă pe ruși să se vaccineze cu numărul deceselor COVID de 520.000

Printre alte subiecte incomode pentru conducerea rusă, Putin a fost chestionat despre ravagiile epidemiei de COVID-19.

Acoperirea scăzută de vaccinare, alimentată de neîncrederea publicului și absența unor restricții puternice de sănătate au dus la un bilanț uman mare.

Peste 520.000 de oameni au murit de COVID în țară în mai puțin de doi ani, potrivit statisticilor oficiale ale agenției Rosstat.

Dar aceste cifre ar putea fi subestimate, întrucât scăderea naturală a populației a ajuns la jumătate de milion de oameni în 2020 și a depășit deja 595.000 în prima jumătate a anului 2021. Cu toate acestea, redresarea demografică este una dintre prioritățile principale ale lui Putin.

Liderul rus a susținut că 59,4% din populația de 146 de milioane a țării este protejată, incluzând în această cifră pe cei care sunt complet vaccinați și pe cei care s-au vindecat de boală.

„Acest lucru este insuficient”, a subliniat el. „Trebuie să ajungem la o imunitate de turmă la aproximativ 80%”.

Putin speră că imunitatea de turmă va fi atinsă la sfârșitul primului trimestru al anului 2022 sau cel târziu până în iunie.

Cu privire la mortalitatea ridicată a țării, el a spus că a cerut autorităților să fie pe deplin „transparente” pentru ca „oamenii să înțeleagă cât de importantă este vaccinarea”.

 

3. Ne-am revenit rapid după criza COVID, spune Putin

Putin a susținut că economia țării și-a revenit mai repede din recesiunea COVID decât alte țări.

„Declinul economiei noastre a fost de 3%, ceea ce este mult mai mic decât în ​​multe economii lider din întreaga lume și ne-am recuperat mult mai repede decât în ​​alte țări”, a spus el.

Cu toate acestea, inflația a crescut la 8%, dar Putin a evaluat munca conducerii țării ca fiind „satisfăcătoare”, cu rezultate „pozitive” și a spus că creșterea veniturilor reale va fi în medie de 3,5% în acest an.

El a estimat că economia va fi crescut cu 4,5% în acest an și că șomajul va fi scăzut sub nivelurile de dinainte de pandemie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *