România vârful valului IV Statistici mortalitate

România vârful valului IV Statistici mortalitate – Indicatorul “exces de mortalitate (decesele din orice cauză, nu doar Covid) a crescut în octombrie cel mai mult în România, +110% față de media lunilor octombrie din intervalul 2016-2019. Bulgaria are o creștere de aproape +80%. La polul opus se situează Italia și Suedia, cu un avans de doar +2%.

Biroul de statistică al UE

Biroul de statistică al UE
Biroul de statistică al UE

Biroul de statistică al UE arată că indicele s-a apreciat în august cu +8%, în septembrie cu +12% și în octombrie cu +17%, față de media lunilor respective din perioada 2016-2019. Eurostat amintește că vârfuri ale mortalității în exces au fost atinse în aprilie 2020 (+25%), în primul val al pandemiei, și în noiembrie 2020 (+40%), în al doilea val al pandemiei.

Vinerea trecută, Institutul român de Statistică a anunțat că în luna octombrie România a înregistrat cea mai mare mortalitate pe timp de pace din istoria țării. S-au produs 45 de mii de decese, dublu față de nivelul considerat normal pentru a zecea lună a anului. Din datele oficiale, raportate de Grupul de Comunicare Strategică, circa 10 mii de persoane au murit de Covid.

Date/Grafică: Eurostat – România vârful valului IV Statistici mortalitate sursa: Biziday

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *