Previziunea lui Bill Gates despre pandemie în 2022

Previziunea lui Bill Gates despre pandemie în 2022

Previziunea lui Bill Gates despre pandemie în 2022 lasă loc optimismului Deși recunoaște că „nu suntem pe atât de aproape de final pe cât am sperat”, mogulul crede că „faza acută a pandemiei se va încheia cândva în 2022”.

 

Bill Gates revine să se pronunțe asupra viitorului pandemiei de coronavirus și a ceea ce ne rezervă noul an 2022. O prognoză care de această dată lasă loc optimismului: în opinia mogulului tehnologiei, „sfârșitul este aproape” . Acest lucru se precizează într-o lungă postare publicată marți pe blogul său personal, „Gates Notes”, intitulată tocmai „Motive de optimism după un an dificil”.

Gates reflectă asupra faptului că, deși „în unele privințe” 2021 a fost mai bun decât 2020 influențând progresul vaccinării împotriva COVID-19, această îmbunătățire „nu a fost atât de dramatică” pe cât se aștepta.

În plus, el adaugă că din cauza variantei delta și a provocărilor care au apărut în ceea ce privește acceptarea vaccinului acum „ nu suntem atât de aproape de final pe cât mă așteptam ”. „Nu am prevăzut că va apărea o astfel de variantă transmisibilă și am subestimat cât de greu ar fi să convingi oamenii să facă vaccinul și să continue să folosească măști”, recunoaște el.

În ciuda acestui fapt, fondatorul Microsoft are „speranță” că „sfârșitul este aproape”. „Poate fi o prostie să faci o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia cândva în 2022 ” , prezice el.

Varianta omicron, „îngrijorător”

 

Cu toate acestea, pentru Gates „ nu există nicio îndoială că varianta omicron este îngrijorătoare ”, în ciuda faptului că el insistă: „ Lumea este mai pregătită să se confrunte cu variante mai agresive decât în ​​orice alt moment al pandemiei de până acum”. În acest sens el subliniază că „am descoperit această variantă mai devreme” decât  varianta delta și „suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă este cazul”.

Astfel, miliardarul și filantropul spune că speră ca „pe cândva anul viitor”, COVID-19 „va deveni o boală endemică în majoritatea locurilor”. „Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care trebuie să te gândești cu adevărat la virus este atunci când îți faci vaccinul împotriva COVID și a gripei sezoniere  în fiecare toamnă”, adaugă Gates.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *