Pfizer prezice că pandemia va dura până în 2024

Pfizer prezice că pandemia va dura până în 2024

Pfizer prezice că pandemia va dura până în 2024  – „Când și cum va fi sfârșitul pandemiei va depinde foarte mult  de evoluția bolii, de eficacitatea în inocularea vaccinurilor și a tratamentelor și de distribuirea serurilor în țările în care ratele de vaccinare este scăzuta”, spun cei de la compania farmaceutică.

Pharmaceutical Pfizer se așteaptă ca pandemia de COVID-19 să dureze până în 2024 , deși în unele țări ar putea deveni o boală endemică . Acest lucru a fost declarat de către omul de știință șef al companiei, Mikael Dolsten , într-o intervenție în fața investitorilor companiei.

Prezentarea care a avut loc vinerea trecută are în vedere că în unele regiuni nivelul infectarii cu COVID-19 va continua în următorii ani devenind endemice, dar cu infecții scăzute în aceeași perioadă.

Până în 2024 conform acestor prognoze boala ar trebui să fie considerată endemică pe întreaga planetă. „ Când și cum se va întâmpla sfârșitul pandemiei va depinde de evoluția bolii , de eficacitatea inoculării vaccinurilor și a tratamentelor și de distribuirea serurilor în țările în care ratele de vaccinare sunt mici”, a subliniat Dolsten. Compania recunoaște că noile variante pot schimba acest scenariu.

În ceea ce privește vaccinul pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani  Pfizer recunoaște că studiul nu obține rezultatele așteptate astfel încât injecțiile pentru această grupă de vârstă vor fi amânate. În acest studiu li s-au administrat două doze cu trei micrograme din vaccinul lor, deși au descoperit că acesta nu provoacă același răspuns imun ca un vaccin cu o doză mai mare ca laadolescenti. La bebelușii de la șase până la 24 de luni pare să funcționeze, potrivit farmacistului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *