Numarul de masini furate a crescut WiFi Hack

Numarul de masini furate a crescut WiFi Hack

Numarul de masini furate a crescut WiFi Hack Deși tehnologia ne-a făcut viața mult mai ușoară mai ales în ultimele două decenii ea a adus și o serie de amenințări de care nu eram conștienți până acum și la care de multe ori nu știm cum să răspundem.

Unul dintre cele mai vulnerabile sectoare în acest sens este cel al vehiculelor: numărul de microcipuri , senzori și conexiuni și prezența acestora în diferite locuri, le face mai susceptibile de a fi atacate . Și este foarte ușor să le furi În cateva secunde.

Potrivit The New York Times , mai mult de jumătate dintre vehiculele care au fost vândute în ultimul an folosesc un sistem de deschidere a ușii fără cheie , adică fără chei. Acest tip de mașină nu depinde de o încuietoare mecanică, ci de carduri sau „chei” care emit un semnal de deschidere sau de închidere. Și există mai multe metode, foarte simple, pentru ca prietenii altora să pună mâna pe aceste chei.

Prima consta in captarea undelor transmise de cheie chiar si atunci cand nu este folosita. Ceva de genul captării semnalului Wi-Fi al unei case sau al unui bar. Durează doar câteva secunde pentru ca acest proces să aibă loc. Odată capturat semnalul, acesta este copiat și avem cheia.

Numarul de masini furate a crescut WiFi Hack
Numarul de masini furate a crescut WiFi Hack

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *