Google va concedia angajații care nu sunt vaccinați

Google va concedia angajații care nu sunt vaccinați

Google va concedia angajații care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 Multinaționala precizează că în momentul de față această măsură afectează doar birourile din SUA, lăsându-le pe cele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Gigantul tehnologic american Google și- a informat personalul că  angajați care nu au fost vaccinați împotriva COVID-19 vor fi forțați să plece, eventual concediați dacă nu sunt imunizați împotriva coronavirusului.ului de vaccinare sau să solicite o scutire medicală sau religioasă pentru a contacta ulterior acei angajați care, odată depășit termenul, nu au făcut dovezi sau a căror scutire solicită. nu au fost aprobate.

Conform documentului vazut de CNBC, angajații care nu au respectat normele de vaccinare înainte de termenul din 18 ianuarie vor fi vor fi plasati intr-un concediu administrativ plătit timp de 30 de zile , după care societatea le va pune pe non-curent concediu. 

„Credem cu tărie că cerințele noastre de vaccinare sunt una dintre cele mai importante modalități de a menține forța de muncă în siguranță și serviciile noastre să funcționeze. Ne angajăm să facem tot ce putem pentru a ne ajuta angajații să se vaccineze”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

În acest sens multinaționala a explicat pentru Europa Press că această politică nu se aplică birourilor Google din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), întrucât în ​​Statele Unite compania respectă Ordinul executiv al președintelui. Biden  care a cerut vaccinarea împotriva COVID-19 pentru angajații contractorilor federali.

În noiembrie administrația Biden a ordonat companiilor din SUA cu cel puțin 100 de lucrători să se asigure că angajații lor sunt complet vaccinați până la 18 ianuarie sau că efectuează teste regulate pentru COVID-19 deși ordinul a fost blocat judiciar în timp ce constituționalitatea sa este examinată în profunzime.

În acest sens compania a precizat că a început să aplice politica de vaccinare mai întâi în Statele Unite ale Americii și o va extinde și în alte țări așa cum prevăd legile respective.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *