Franța investighează falsificarea certificatului de vaccinare

Franța investighează falsificarea certificatului de vaccinare

Falsificarea certificatului de vaccinare a dus la moartea unei femei punand guvernul francez în alertă.   Asculta in Format Audio


 

Guvernul Franței a raportat că a depistat falsificarea certificatului de vaccinare și a testelor COVID-19, motiv pentru care a demarat investigații pentru a opri acest tip de practică.

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a indicat că în ultimele zile spitalizările pentru COVID-19 au crescut în toată țara, în timp ce continentul european caută o modalitate de a opri extinderea variantei Omicron .

Autorităţile franceze s-au concentrat pe acest tip de practică după ce în ultimele zile a fost consemnat decesul unei femei care avea un certificat de vaccinare fals .

Potrivit presei locale, directorul secției de terapie intensivă a spitalului în care a fost tratată această femeie a declarat că i-ar fi acordat tratament adecvat și imediat dacă s-ar fi știut că nu este vaccinată.

Oficialul a dezvăluit că soțul pacientei a fost cel care a recunoscut că sotia sa nu a fost vaccinată.

Ministrul francez de interne a menționat că a fost deschisă o anchetă de 400 de dosare pentru falsificare de certificate și teste COVID-19.

Falsificare de certificate și teste COVID-19.

Falsificare de certificate și teste COVID-19.

El a detaliat de asemenea că autoritățile au depistat mii de cazuri cu aceste documente false pentru care au fost efectuate mai multe arestări.

El a adăugat că un certificat de vaccinare fals „nu protejează împotriva virusului și poate induce în eroare medicul curant”.

Guvernul cere înăsprirea normelor pentru eliberarea certificatelor de vaccinare necesare pentru a intra în restaurante, teatre și alte locuri publice.

Franța își accelerează programul de vaccinare cu doza boster pentru a oferi ajutor spitalelor cre nu mai fac fata in urma cresterii numărului de cazuri zilnice  COVID-19.

 

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *