Criza umanitara in America Centrală – Cel puțin 274 de milioane de oameni din lume vor avea nevoie de ajutor umanitar în 2022, cu 17% mai mult fata de acest an. Migrația în America Centrală nu va fi obstructionata, spune oficialul UNHCR.
Numărul persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar crește cu 17% ajungan până la 274 de milioane
Oficiul ONU pentru Coordonarea Ajutorului Umanitar estimează că va avea nevoie de un supliment de 41 de miliarde de dolari pentru a fi distribuiti catre 183 de milioanede nevoiași.
„Motoarele nevoii sunt cele pe care le cunoaștem cu toții, în mod tragic. Acestea includ conflicte prelungite, instabilitate politică, economii în declin.
Orientul Mijlociu și Africa Centrală și de Est sunt regiunile cu cea mai mari probleme. Din cele 41 de miliarde de dolari solicitate, cea mai mare sumă ar urma să ajungă Siriei și țărilor vecine care găzduiesc refugiați (9,8 miliarde), peste 5 miliarde ar merge în Afganistan, aproape 4 miliarde în Yemen și 2,8 miliarde în Etiopia.
Raportul evidențiază o deteriorare a situației umanitare din America Latină și Caraibe. În urmă cu cinci ani, doar Haiti avea un plan de răspuns umanitar, în timp ce acum există șase în întreaga regiune .
Experții ONU, „alarmați” de violența in închisorile din Ecuador
Violența in închisorile din Ecuador – Două agenții ONU însărcinate cu lupta împotriva torturii și-au exprimat indicnarea față de violentele ce aau loc în închisorile din Ecuador.
Până în acest an, aproximativ 300 de persoane au murit în închisori în timpul revoltelor violente dintre bandele rivale. În două incidente recente, aproximativ 200 de deținuți și-au pierdut viața în ciocniri aprige la Penitenciarul Litoral, cea mai mare închisoare din Ecuador, din Guayaquil.
„Ecuadorul are obligația de a garanta securitatea în închisorile sale, oferind instruire adecvată unui număr suficient de funcționari ai închisorii și elaborând strategii de reducere a violenței în rândul deținuților”, a declarat Claude Heller, președintele Comitetului Împotriva Torturii.
