Coca-Cola un viitor cu emisii zero Cine nu a auzit vreodată de formula Coca-Cola, acel ingredient secret care face parte din mistica acestui brand și care, în proporție potrivită, dă naștere unei băuturi unice de care se bucură peste 66 de milioane de oameni din Spania .

Coca-Cola un viitor cu emisii zero

Coca-Cola un viitor cu emisii zero – Cine nu a auzit vreodată de formula Coca-Cola, acel ingredient secret care face parte din mistica acestui brand și care, în proporție potrivită, dă naștere unei băuturi unice de care se bucură peste 66 de milioane de oameni din Spania.

Acum numerele 1,5, 2040 și 0 devin parte a unei alte formule unice care va ajuta la reîmprospătarea planetei. Limitarea creșterii temperaturii cu 1,5 grade este vitală, iar Coca-Cola, aliniată la Acordul de la Paris, își anunță planul de a o atinge: va fi zero emisii nete până în 2040.

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare pentru mediu cu care se confruntă omenirea. Nivelul mării crește, iar fenomenele meteorologice devin din ce în ce mai extreme. În plus, emisiile globale de dioxid de carbon au crescut cu aproape 50% din 1990.

Această realitate globală face necesară colaborarea întregii societăți și a instituțiilor pentru a încerca să stopeze această situație.

Alături de angajamentele asumate de țări în cadrul întâlnirilor internaționale, numeroase companii și-au dorit să se alăture acestui obiectiv, conducând acțiuni care reduc amprenta de carbon. Este cazul Coca-Cola, care tocmai a încheiat un an cu planul său de acțiune pentru climă Coca-Cola , „Acționăm pe climă acum: Obiectivul Zero” și care a dus la realizări importante. „Angajamentul social și de mediu al Coca-Cola nu este ceva nou, iar obiectivul nostru este să atingem neutralitatea carbonului până în 2040, cu zece ani înainte de obiectivul stabilit de Europa”, spune Carmen Gómez-Aceb o, Director de Sustenabilitate Iberia Coca-Cola Europacific Partners (CCEP). O nouă inițiativă cu careCompania a reușit, în zece ani, să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES) din Spania cu aproape 45% de-a lungul lanțului său valoric .

 „Ne-am concentrat pe reducerea cât mai mult posibil a emisiilor noastre, de la ingredientele pe care le avem, la ambalaje, la băuturile pe care le vindem.

Când nu vom mai reduce mai mult, vom opta pentru proiecte validate de eliminare a emisiilor de GES din atmosferă”, a adăugat el. subliniază Gomez-Acebo. Fabrica situată în Vilas de Turbón din septembrie 2021 este prima din Spania cu emisii nete zero și este de așteptat ca până la sfârșitul anului 2024 să fie adăugate încă cinci fabrici cu aceleași caracteristici.

Coca-Cola TEHNOLOGIE DE VÂRF – Coca-Cola un viitor cu emisii zero

Compania dispune de tehnologie de ultimă generație care îi permite să obțină ambalaje, transport, echipamente frigorifice sau ingrediente cu emisii reduse. Astfel, 70% dintre frigiderele Coca-Cola sunt Connected Coolere, cu consum redus de energie. 

„Vom pune în continuare toate mijloacele tehnice pentru ca noile echipamente de frig să fie în continuare lipsite de HFC (hidrofluorocarburi) și să le înlocuim pe cele mai puțin eficiente cu modele mai eficiente”, afirmă aceștia de la multinațională.

Angajamentul Coca-Cola pentru mobilitatea durabilă se reflectă și în încorporarea în ultimul an a 190 de vehicule hibride în flotă, precum și în utilizarea a 700 de rute feroviare. „În fiecare an vom folosi mai multe vehicule electrice și hibride ca parte a parcului nostru de mașini și autoutilitare. În plus, vehiculele electrice vor fi reîncărcate cu energie electrică din surse regenerabile”, subliniază aceștia în cadrul companiei.

Angajamentul față de economia circulară este un alt angajament al Coca-Cola . 99,7% din sticlele sale de plastic sunt reciclabile . Containerele conțin 25% PET reciclat (50% în băuturi liniștite și sucuri), procent care va continua să crească până la 50% în 2022, ceea ce va însemna o reducere cu 17% a amprentei de carbon. Și cutiile de aluminiu sunt cu 60% mai ușoare decât acum 30 de ani, economisind peste 22.000 de tone de material virgin pe an. (PET, aluminiu, sticla) Coca-Cola TEHNOLOGIE DE VÂRF .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *