Chili con carne rețetă simplă !Cum se face chili con carne? Câte calorii are o porție de chili con carne? Încercați să faceți reteta și reveniți cu impresii mai jos.
Chili con carne este un fel de mâncare ieftina, gustosa și cu siguranță picanta.
Evident, originile preparatului sunt mexicane, deși mai degrabă a capatat notorietate in Statele.
La urma urmei, este o tocană, unana cu multe variante, atât zona geografică, cât și gusturile personale influențează decisiv rețeta de bază. Așa cum cimbrul sau mararul din sarmale provoacă controverse în rândul pasionaților noștri, rețetele de chili con carne sunt subiect de dezbatere în rândul cunoscătorilor.
Unii insistă că denumirea de chili ar trebui folosită doar pentru preparatul de bază, fără fasole sau roșii, unii folosesc diferite tipuri de carne, gătite aldente sau la temperatură scăzută.
Cea mai rapidă și accesibilă variantă este chili cu carne tocată și fasole, pe care vi-l arăt și eu, în rețeta de mai jos.
Chili con carne ingrediente necesare
- 250 de grame de carne tocată, eu am folosit de vită dar se poate folosi amestec de vită cu porc
- 1 ceapă roșie (100 de grame), tocată
- 1 cățel mare de usturoi, zdrobit
- 1 conservă de fasole brună (roșie), să conțină 240 de grame netto (doar boabe, fără lichid)
- 150 de grame de roșii în suc propriu (din conservă)
- 1 ardei jalapeno
- 1 ardei chili roșu
- 2-3 ardei grași divers colorați (eu am folosit unul galben și unul portocaliu, 150 gr/bucată)
- 1 fir de ceapă verde
- 1 legătură de coriandru verde (dacă nu aveți sau nu vă place, înlocuiți cu pătrunjel verde)
- opțional: felii de limetă (pentru servire)
- 1 linguriță rasă de scorțișoară pudră
- 1 linguriță rasă de chimion măcinat
- 1 linguriță rasă de ienibahar măcinat
- aproximativ ¼ de linguriță de piper cayenne
- sare după gust
- opțional: 1-3 linguri de sos Tabasco din ardei chipotle afumați
- pentru servire: orez cu bob lung, fiert sau gătit la aburi
Sursa – wikipedia, lauralaurentiu ro
