Ce nume mai avea Iisus Hristos

Ce nume mai avea Iisus Hristos

Ce nume mai avea Iisus Hristos 20Crăciunul este o sărbătoare a familiei, marcată de numeroase obiceiuri, precum bradul împodobit, colindele sau darurile Moșului. Acesta a fost celebrat încă din Antichitate, ca dată a nașterii lui Iisus Hristos. Credincioșii care vor răsfoi Evanghelia după Matei vor observa că Mântuitorul mai avea un nume. Iată care era acesta!

Iisus Hristos a mai avut un nume

Crăciunul sau Nașterea Domnului este, fără dar și poate, una dintre cele mai iubite sărbatori de pe mapamond. În această perioadă, credincioșii obișnuiesc să mai răsfoiască Vechiul Testament. Acolo, aceștia observă că Iisus Hristos mai avea un nume. Acesta e Emanuel.

„Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt.

Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns.

Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului şi i-a zis: Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce S-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt.

Ea va naşte un Fiu, şi-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice: Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un Fiu, şi-I vor pune numele Emanuel care, tălmăcit, înseamnă: Dumnezeu este cu noi. (Matei 1:18-23)”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *