Android pe Windows 11 Google Play Games

Android pe Windows 11, Google Play Games !

Android pe Windows 11, Google Play Games !Google va permite ca jocurile Android să fie jucate pe computere cu Windows

Google a anunțat în mod surprinzător lansarea Google Play Games, platforma sa de jocuri Android pe sistemele Windows 11 in descursul anului viitor.

Acest lucru ne va permite să ne bucurăm de jocurile noastre  preferate pe computerul nostru cu Windows 10 sau Windows 11 și chiar să continuăm jocul din punctul în care ne-am oprit datorită noii tehnologii.

Acest proiect a fost dezvoltat exclusiv de Google însuși și nu presupune o colaborare directa cu Microsoft. De fapt această aplicație va fi independentă și distribuită prin  magazinul Google și nu prin magazinul de aplicații Windows.

Deși detaliile tehnice sunt puține în acest moment, Google a confirmat că nu este un proiect cloud ; jocurile vor rula direct pe computer presupunand că, compania și-a dezvoltat și propriul emulator.

Să ne amintim că Microsoft a făcut același lucru cu Amazon pentru a implementa aplicații Android în Windows 11 , una dintre funcțiile vedetă ale noului sistem; Cu toate acestea, Jocuri Google Play va rula si pe Windows 10, mai important va permite rularea aplicațiilor care nu sunt disponibile pe Windows 11 în mod implicit.

Google Play Games pentru Windows
Google Play Games pentru Windows

Google Play Games pentru Windows

Cea mai interesantă funcționalitate a Google Play Games pentru Windows este posibilitatea de a comuta între mobil, tabletă, Chromebook și computerul Windows fără probleme de compatibilitate, putem juca pe un dispozitiv și putem continua pe celălalt  același joc.

Anunțul a fost făcut cu ocazia sărbătoririi Game Awards, „Oscarurile jocurilor video”, și poate de aceea anuntul s-a limitat laGoogle Play Games ; Google nu a confirmat dacă vom putea rula și alte tipuri de aplicații mobile pe Windows, dar a spus că pe vitor vrea să-și extindă functionalitatea.

ChromeOS poate rula aplicații Android și are Google Play Store

Până acum singura modalitate de a obține experiența Android completă pe un computer era prisbila prin folosirea unui Chromebook ; sistemul ChromeOS poate rula aplicații Android și are Google Play Store preinstalat. Dar asta se poate schimba în viitor dacă Google decide să se extindă si cu aplicatiile  în Windows.

One comment

  1. Foarte interesant dar sa speram ca nu va fi un eșec cum a fost integrarea făcută de Microsoft în parteneriat cu Amazon.

    Toate cele bune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *