Aluat de pizza din faina integrala

Aluat de pizza din faina integrala reteta simpla

Aluat de pizza din faina integrala  reteta simpla.  Este delicioasa si este mult mai buna decat aluatul congelat din comert, deoarece contine ingrediente naturale si sanatoase precum uleiul de masline si faina integrala de grau.

Desigur, va trebui să fii proactiv, pentru că va trebui să lași aluatul de pizza să se odihnească mult timp.

O alta varianta este ca odata ce este gata sa congelati aluatul  si sa il gatiti cand este nevoie.

Pentru aceasta reteta de aluat de pizza vom folosi faina integrala simpla. Este important să NU folosiți făină de pâine ci  făină integrală de patiserie pentru cel mai bun rezultat.

O ultima observatie, cantitatile sunt potrivite pentru 3 pizza medii a cate 380 de grame fiecare.

Acum vom face aluat de pizza de casă! – Pofta buna dragilor !

În mod ideal, aluatul ar trebui să aibă o temperatură de 27,7ºC.

  • Încălzește  trei căni de apăcam la  de 30 ° C
  • Apoi, într-un bol apa si amestecați impreuna cu drojdia și laptele praf. A se framanta circa 10 minute.
  • Puneți aluatul într-un recipient de plastic sau sticlă și lăsați-l să se odihnească acoperit cu o cârpă într-o zonă caldă (aproximativ 25ºC).
  • După 20 de minute, descoperă aluatul și  cu mâinile umede  îndoiți aluatul de parcă ar fi o scrisoare pe care urmează să o puneți într-un plic. Apoi împăturiți din nou aluatul de data aceasta în jumătate. Se acoperă din nou și se lasă la odihnit  într-un loc cald. Așteptați încă 20 de minute și repetați procesul.
  • Luați aluatul deja odihnit și împărțiți-l în porții de aproximativ 150gr. Puneți-le într-un recipient de plastic uns ușor cu ulei de măsline , astfel încât porțiile să se separe una de cealaltă. Lasati aluatul la frigider intre 8 și 24 de ore – depinde de răbdarea ta și cat de repede doresti sa manaci o pizza!
  • Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Congelați porțiunile de aluat pe care nu le veți folosi – amintiți-vă că din fiecare unitate de aluat iese o pizza.
  • Preîncălziți cuptorul la 250ºC.
  • Scoateți aluatul din bol. Pe o suprafață plană presară puțină făină. Peste făină se așează una dintre bucățile de aluat și se presară mai multă făină deasupra. Începând de la centrul aluatului, frământați împingând în jos cu palmele mâinilor.  Dacă aluatul devine elastic lăsați-l să se odihnească câteva minute și continuați. Aveți grijă să nu aplatizați marginile.
  • Cand ai terminat, aluatul trebuie sa fie ca un disc, cu un inel ceva mai gros in jurul marginii.

 

7 ingrediente pentru Aluat de pizza din faina integrala

  1. 3 căni de apă
  2. 1 cană de făină alba
  3. 6 căni de făină integrală
  4. 2 linguri praf de copt
  5. ¼ cană lapte praf
  6. 1 lingura ulei de masline extravirgin
  7. 1 lingura de sare

Aluatul de pizza din grau integral este gata.

Este timpul să facem pizza! Asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adăugați toppingurile preferate fara a exagera.

Bagati pizza la cuptor și gătiți-o pentru cel puțin 10 minute. Apoi, rotiți pizza și verificați starea acesteia până când marginile sunt crocante și brânza este topită.

Ai deja pizza terminată. A fost un proces lent, dar cu siguranță cu rezultate foarte satisfăcătoare.

Veți vedea că această rețetă de aluat de pizza se poate face acasă cu ușurință și nu va trebui să apelați din nou la pizza congelată sau fast-food. Toată lumea o va iubi!

Aluatul de pizza din grau integral este gata.
Aluatul de pizza din grau integral este gata.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *